Tvarohový koláč podľa Dr. Davisa

tvarohovy kolac
Rýchly a jednoduchý koláčik s množstvom bielkovín a tuku, bez lepku a bez pridaného cukru.
Uvádzam pôvodný recept aj moju verziu.

Moja verzia:

500 g ricotty
2 vajcia
3-4 PL strúhaného kokosu
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL vanilkového prášku
rozmixované hrozienka – namiesto sladidla

Môj postup:
– predhrejeme rúru na 190 stupňov a vymastíme menší plech/formu – najlepšie kovovú
– umyjeme sušené hrozienka, posekáme a potom zmiešame s citrónovou šťavou a romixujeme
– v miske dobre vymiešame ricottu, žĺtka, hrozienka s citrónou šťavou, strúhaný kokos a
vanilku
– zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh
– opatrne vmiešame sneh do ricottovej hmoty a vylejeme do formy
– pečieme kým okraje nezhnednú a potom necháme koláč vychladnúť – horúci sa nedá dobre krájať
– na ozdobenie môžeme použiť ďalšie ovocie (bobuľovité má najmenej cukru)

poznámka: ak použijete hrubú keramickú formu, doba pečenia sa zdvojnásobí

Pôvodný recept na 8 porcií:

1 hrnček ricotty
½ hrnčeka kokosovej múky
4 čajové lyžičky citrónovej šťavy
4 vajcia – oddelené bielka a žĺtka
1 čajová lyžička vanilky
sladidlo (ekvivalent ¾ hrnčeka cukru)

Pôvodný postup:
– predhrejeme rúru na 190 stupňov a vymastíme menší plech (23cmx23cm)
– v miske dobre zmiešame ricottu, žĺtka, citrónovú šťavu, vanilku a sladidlo
– zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh
– opatrne vmiešame sneh do ricottovej hmoty aby vznikla jednoliata hmota
– vylejeme do formy na pečenie a pečieme 20 min alebo kým okraje koláča nezhnednú
– necháme vychladnúť a krájame

Posted in Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *