Pražené mandle v chrenovo – sójovej omáčke podľa receptu Dr. Davisa

Rýchle, jednoduché a chutné. Opäť uvádzam pôvodnú a moju verziu receptu.
mandle
Moja verzia pre 2 osoby:

100g mandlí
50g slnečnicových semien
2 PL čerstvo nastrúhaného koreňa chrenu
1 ČL drvených horčicových semien
1 PL sójovej omáčky
trošku soli
2 ČL kokosového tuku

+ hlávkový šalát, ľadový šalát, stonkový zeler, olivy kalamata, olivový olej a strúhaný
parmezán

Postup:
v miske zmiešame mandle, slnečnicové a horčičné semená, sójovú omáčku a strúhaný chren
– zohrejeme kokosový tuk na panvici a pomaly pražíme zmes s mandľami (ale dá sa aj „nasucho“) + posolíme
– podávame so šalátom, olivami a strúhaným parmezánom – podľa potreby pridáme olivový olej

poznámka: mandle neboli vôbec pikantné, preto som pridala ďalší strúhaný chren

Pôvodný recept na 8 porcií:
2 hrnčeky mandlí
1 ČL chrenového prášku
1 ČL horčicového prášku
2 ČL morskej soli
2 ČL sójovej omáčky
2 ČL kokosového tuku
2 ČL octu

Pôvodný postup:
– predhrejeme rúru na 135 stupňov
– v mieske zmiešame mandle, omáčku, kokosový tuk, chrenový a horčicový prášok, soľ a ocot
– preložíme na plech a rovnomerne rozložíme, pečieme 20 min

Posted in Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *