Nová Jánošíkova kaša

Veľmi lahohrachova kasadná, sýta a rýchla..a nespôsobuje flatulenciu :)

žltý hrach

cesnak

majorán (najlepšie čerstvý)

soľ

——–

olivy kalamata/hrianka/rukola/ľadový šalát

Hrach na niekoľko hodín (noc) namočíme do vody, ideálne je niekoľkokrát vymeniť vodu kým budeme kašu variť. Hrach rozmixujeme najemno (ak použijeme ponorný mixér, tak samozrejme pridáme vodu)a varíme so soľou a majoránom. Tým, že je hrach zmäknutý a rozmixovaný, uvarí sa rýchlo – asi za 7 minút a má oveľa lepšiu chuť ako klasická hrachová kaša. Použijeme mierny oheň a stále miešame, kaša rýchlo hustne. Servírujeme poliatu maslom, posekaným cesnakom a čerstvým majoránom. Môžeme pridať hrianku, kalamata olivy, rukolu alebo ľadový šalát.

Posted in Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *