Neignorujme pôst

starosl. kasa

Naši predkovia sa v tomto období na 40 dní vzdali mäsa, živočíšneho tuku, vajec, mlieka a mliečnych výrobkov s výnimkou pretaveného masla.
Jedli strukoviny, obilniny, mak, kvasenú kapustu, sušené ovocie a huby, ryby, zemiaky, múčné jedla, pohanku, chlieb a rastlinné oleje.
Pre nás je to v dnešnej dobe takmer nepredstaviteľné – veď máme plné chladničky, mrazničky a skrine jedla.


Každý z nás tuší, čoho by sa mal vzdať aby bol zdravší -možno je to len jedna potravina… ale zrejme je ich viac. Teraz je skvelá príležitosť odložiť alkohol, sladkosti, údeniny, koláčiky a čokoládky preč z nášho života. Na jar budeme svieži, bez únavy a chorôb :)

Pár receptov inšpirovaných kuchyňou našich predkov nájdete  tu:

Jarné pôstne jedlá podľa našich predkov

Posted in Článok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *