Mäsová "pizza"

Namiesto cesta z múky sa v tomto recepte používa mleté mäso.

maatza

Suroviny na mäsové „cesto“:

250 g mletého, netučného mäsa

1/2 najemno nakrájanej cibule

koreniny: sušená bazalka, oregáno, červená paprika, pálivá paprika, prípadne koreninová zmes Kotányi salsa

soľ

Na obloženie:

Každý si môže vybrať podľa chuti, ale odporúčam veľa zeleniny

napr.paradajkové pyré, cesnak, cibuľa, rajčiny, olivy, paprika, parmezán, čerstvá rukola (pridáme až pri servírovaní)

Postup:

– zapneme rúru na 200 °C

– mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme nakrájanú cibuľu, dôsledne premiešame a necháme aspoň 5 min odležať

– mäsovú zmes potom preložíme na papierom vystlaný plech a lyžicou z nej vytvoríme kruh s hrúbkou cca 1 cm

– dáme zapiecť do rúry na 15 minút

– vyberieme z rúry, natrieme osoleným a okoreneným paradajkovým pyré a poukladáme zeleninu, prípadne posypeme syrom a dáme ešte raz  zapiecť na 15 minút

– nakrájame na trojuholníky a servírujeme

 

 

 

Posted in Recept.