Malý omyl zvaný ovocný jogurt

24

 

Ovocný jogurt – znie to tak zdravo, však? :) Myslíme si, že vďaka nemu podporíme svoju črevnú mikroflóru, pomôžeme tráveniu, dodáme vápnik a ešte aj zjeme ovocie..
Priemerne však 100g ovocného jogurtu obsahuje len okolo 7g ovocia a asi 10g pridaného cukru. Niektoré jogurty majú naviac aj škrob (zložený sacharid). A čo robí cukor a škrob s črevnou mikroflórou? Kŕmi a podporuje rast kvasiniek -a to v podstate zruší pozitívny efekt jogurtových kultúr.
Najlepšia voľba pre naše zdravie je biely, neodtučnený jogurt. Dá sa pripraviť aj doma.
Nemusíte však prestať jesť ovocné jogurty – len od nich neočakávajte liečebné účinky. :)

 

Výsledky testovania jahodových jogurtov v ČR

Posted in Článok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *