„Maková štrúdľa“

slivky orechy krupy makNezabúdajme na jačmenné krúpy! Sú chutné a dodajú nám vlákninu. Mak obsahuje zdravé mastné kyseliny a vápnik. V kombinácii s dobrými hrozienkami táto zmes pripomína makovú štrúdľu.

jačmenné krúpy

mletý mak

sušené hrozienka (slivky)

mletá škorica a/alebo vanilkové zrniečka

pretavené maslo (ghee)

(hrsť vlašských orechov)

Jačmenné krúpy pred varením na niekoľko hodín namočíme do vody. Varíme ich s troškou soli online casino a zatiaľ si namelieme mak a umyjeme a nakrájame sušené hrozienka či slivky. Ak chceme mať jedlo sýtejšie a pridať ďalšie bielkoviny a zdravý tuk, pripravíme si aj nasekané vlašské orechy.

Na rozohriatej panvici rozpustíme ghee, prisypeme mak, prilejeme trošku vody aby sa mak „sparil“, pridáme hrozienka (slivky, orechy) škoricu, vanilku a dobre premiešame, odstavíme. Oheň by mal byť po celú dobu mierny.

Uvarené krúpy scedíme ale trošku vody necháme pre prípad že by boli po zmiešaní s makovou zmesou príliš suché.

Horúce uvarené krúpy vsypeme na panvicu k makovej zmesi a dobre premiešame. Podľa potreby pridáme ešte trošku vody alebo ghee. Servírujeme.

Posted in Recept.

One Comment

  1. Milá Ľubka, toto je naozaj úžasný a chutný recept!!!!!!!
    ja som krúpy nikdy moc nemusela, ale pretože viem že sú zdravé a dobrá prevencia proti krčovým žilám, tak som hľadala dačo, čo bude zdravé a aj chutné :-))
    takže teraz mám :-))
    prosím si ďalšie pochúťky
    Michaela

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *