Chutný dezert bez cukru

banan mandle kakaoKombinácia banán a kakao je veľmi lahodná, mandle trošku zasýtia a pridajú tuk a bielkoviny. Banán treba použiť mäkký a úplne dozretý až prezretý. Nepražené kakao je menej horké ako to klasické, je plné minerálov a obsahuje „enzýmy dobrej nálady“. Keď ochutnáte tento dezert, už nebudete potrebovať čokoládu:)

hrsť mandlí

1 zrelý banán

vanilkové zrniečka

nepražené kakao (napr. značka Iswari)

teplá verzia dezertu: potrebujeme aj pretavené maslo (ghee)

Banán rozpučíme vidličkou na jemnú kašu, primiešame vanilku a kakao. Zmes dobre premiešame a posypeme mletými mandľami.

Teplá verzia dezertu: Na panvici rozpustíme ghee a pridáme rozpučený banán a vanilku – dve minúty ho takto jemne posmažíme aby na ňom vznikol hnedý „karamel“ a potom pridáme kakao. Dobre premiešame, odstavíme a servírujeme s mletými mandľami.misticka malina cucoriedka

Posted in Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *