Chutia Vám klobásky a máte kvôli tomu výčitky?

klobasa klobasy A čo ak Vám vlastne z celej klobásky najviac chutí cesnak a koreniny? :)

Pripomeniem Vám vtip o Dežovi a klobáse..Otázka na Deža: „Akú zeleninu máš najradšej?“ Dežo odpovedá: „Cesnak, lebo je cítiť za klobásou.“

Otestujte sa a skúste recept na vegetariánsku „klobásovú“ zmes. Ak Vám zachutí, máte zdravú náhradu presolenej údeniny.

 

 

 

Vegetariánska „klobásová“ zmes

2 PL tekvicových semienok

2 PL slnečnicových semienok

1 veľká mrkva

sušené rajčiny

1 strúčik cesnaku

slnečnicový olej –najlepšie panenský

soľ

majoránka

mletá rasca alebo zmes korenia „Mahá“

červená mletá paprika a/alebo kurkuma

Postup:

Slnečnicové, tekvicové semienka a sušené rajčiny na noc namočíme do studenej vody, ráno vodu precedíme. Semienka pomelieme alebo rozmixujeme, rajčiny posekáme na drobné kúsky, mrkvu postrúhame najemno, zmiešame a pridáme všetky koreniny, nadrobno nakrájaný cesnak, soľ a olej. Zmes ešte raz dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť, potom podávame.

Teplá verzia: zmes ohrejeme na panvici s pridaním trošky slnečnicového oleja

mrkva

Posted in Článok, Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *