„Bryndzové halušky“

Vyskúšajte v lete tento jednoduchý a rýchly recept. Chuťovo pripomína bryndzové halušky. Nepasterizovaná bryndza je naša slovenská pýcha a kvalitné probiotikum, lepšia je s menším množstvom soli.

celozrnny kuskuscelozrnný kuskus

bryndza

polievková lyžica kyslej smotany

na ozdobenie petržlenová vňať, prípadne

nakrájané olivy kalamata

Bryndzu a smotanu vyberieme z chladničky, zmiešame a necháme na kuchynskej linke trochu ohriať.

Rozohrejeme panvicu a na miernom ohni nasucho opečieme kuskus – za stáleho miešania. Keď začne voňať po orechoch a jemne zhnedne, zalejeme ho dvojnásobným množstvom vody. Pol minúty, maximálne minútu ho necháme bublať a potom odstavíme a prikryjeme pokrievkou. Kuskus sa takto pod pokrievkou za pár minút dovarí a vsaje všetku vodu. Keď bude mäkký a pri premiešaní zistíte že sa všetka voda vsala, je čas pridať bryndzovú zmes. Premiešame a servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou alebo nakrájanými olivami.

Posted in Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *