3-farebná ryža

Máte radi ryžu? A máte radi zmenu a pestrosť? :)

Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. (odporúčam „Kráľovské kurča“ alebo kurča od poctivého drobnochovateľa)

ryza 1 ryza 2

Miešam 3 druhy ryže – divoká je z nich najchutnejšia, má orieškovú príchuť.  Je pomerne drahá ale netreba jej veľa -stačí hrsť. Dôležité sú aj kvalitné hrozienka :)

SUROVINY:

3 druhy ryže: natural, červená, divoká (kúpite v zdravej výžive)

maslo

kurkuma

škorica

sušené hrozienka

POSTUP:

Darí sa mi variť všetky 3 druhy spolu domäkka, tak si myslím že sa to podarí aj Vám.

– namočíme hrozienka do horúcej vody, potom vodu zlejeme a hrozienka prepláchneme

– uvaríme ryžu bez soli  a zlejeme prebytočnú vodu

– do horúcej uvarenej ryže dáme maslo a premiešame

– pridáme aj hrozienka, kurkumu a škoricu

Pre výraznejšie prepojenie chutí môžeme maslo rozpustiť na panvici (mierny plameň)a do neho vsypať postupne kurkumu, škoricu, hrozienka a nakoniec uvarenú ryžu – všetko treba dobre premiešať.

 

 

 

 

Posted in Recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *